gallery/naamlogo2

HBO kindertherapeut
Creatief therapeut
Gezinstherapeut

gallery/kindertrainingen
gallery/constance-header-sova2
gallery/child_948465

Wat is kindertherapie

 

Een kindertherapeut is HBO bachelor opgeleid en heeft veel ervaring op het gebied van de emotionele,psycho-sociale ontwikkeling, gedrag belemmering, gedrag stoornis bij kinderen tot achttien jaar. Een kindertherapeut geeft erkende kindertherapie aan kinderen met haalbare doelen die in overleg met de te behandelen kinderen, ouder(s)/ verzorger(s)worden opgesteld.

Wat is kindertherapie
Als kinderen lichamelijke klachten hebben, bijvoorbeeld als ze mank lopen of moeite hebben met rechtop staan, lichamelijk ziek zijn dan gaan we naar de huisarts. We willen graag dat onze kinderen zich vrij kunnen bewegen, kunnen rennen en spelen. Wanneer  kinderen, psycho-sociaal of emotioneel “niet lekker in zijn vel zitten”, merken we dat het gedrag of handelen wat verandert bij kinderen,binnen het gezin of op school.  
Deze gedrag veranderingen hebben een bron, een oorzaak die misschien niet op het eerste gezicht gevonden kan worden door jullie als ouder(s)/ verzorger(s) of school. Een kindertherapeut is opgeleid om deze kinderen te onderzoeken en hun ouders te begeleiden, opzoek naar de bron, oorzaak van het probleem gedrag of handelen.
Wat ik als kindertherapeut samen met kinderen wil bereiken is,  om controle te krijgen over hun gedachten, gevoelens en handelen ten aanzien van een psycho-sociaal of emotioneel probleem. Centraal hierbij staat het versterken van het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de kinderen.
Te leren wie ze werkelijk zijn, wat hen drijft en waar hun kracht ligt. Door middel van spel, creatieve, cognitieve therapie gericht op de psychosociale behandeldoelen kunnen kinderen weer letterlijk en figuurlijk in beweging komen.

Jan(pseudoniem) 6 jaar oud
Maureen: wat vind je het beste wat we samen bereikt hebben Jan? Jan: nou, “weet je wel, hoe erg het is als je zooo vaak boos bent”? Maureen: Lijkt mij niet fijn? Daar hebben we ook hard aan gewerkt samen,  je hebt het ontzettend goed gedaan Jan, Top hoor! Ik en je vader en moeder zijn super trots op jouw:“ik blijf ook zo hoor Maureen” want dit is echt zoooo heel veel leuker”! Jan kijkt vol trots naar zijn tekening, de vogel is goed gelukt zegt Jan, bij  zijn laatste creatieve therapie opdracht”dominantie”.  

Kindertherapie is geschikt voor kinderen  tot achttien jaar

 • Kinderen die tijdelijk emotioneel, of psycho-sociale problemen ervaren, hoog gevoelige kinderen, hoogbegaafde kinderen, kinderen met een diagnose op bv autisme, kinderen met een ontwikkeling stoornis en leer problemen.
 • Kinderen met angst: faalangst, dwang, slaap problemen, sociale angst, verlatingsangst.
 • Kinderen met: meer dan gemiddelde woede en agressieve buien of met opzet andere benadelen.
 • Kinderen met rouw proces.
 • Kinderen van gescheiden ouders.
 • Kinderen die laste hebben van een verhuizing.
 • Kinderen die hun gevoelens niet kunnen uiten via woorden of gedrag.
 • Pest gedrag of gepest worden.
 • Sociale isolatie bij tieners.
 • Eetproblemen.
 • Zelfbeschadiging bv alcohol misbruik