gallery/naamlogo2

HBO kindertherapeut
Creatief therapeut
Gezinstherapeut

Mind Walk voor kinderen

 

Wie ben ik

Ik ben Maureen Raat en gediplomeerd erkend HBO kindertherapeut/ psychosociale basiskennis. Vanaf 2016 tot heden heb ik een praktijk voor kindertherapie op Terschelling, waar ik kinderen met emotionele en gedrag problemen behandel. De methode is creatieve therapie gecombineerd met cognitieve en spel therapie. Sinds ik verhuist ben naar Oosterend met de praktijk,  heb ik gekozen om meer in de natuur, en natuurlijker te gaan werken vanuit het mindfulness principe, met nu al mooie resultaten.

Mindfulness, wat is dat?

Eerst even een introductie in de betekenis van mindfulness: als je het woord ‘mindfulness’ vertaalt, betekent het ‘opmerkzaamheid’. Je gaat dus opmerkzaam zijn, maar waarop ben je dan opmerkzaam? Op alles wat in het ‘hier en nu’ plaatsvindt. Dat doe je vanuit een houding die open, warm en vriendelijk is naar jezelf en de omgeving. Het gaat dus om het aanwezig zijn in het nu!

Mindfulness voor kinderen - waarom

Mindfulness voor kinderen, is een veelgehoorde term en terecht: want hoe welkom is het dat kinderen kwaliteiten als verdraagzaamheid, aandacht, geduld, concentratie en vriendelijkheid ontwikkelen en of behouden? Kinderen die gevoelig zijn door overprikkeling, door hoog gevoeligheid of emotionele dis balans leren zich bewust te worden van het nu en niet al in gedachten weg te zweven naar het straks. Dit brengt rust in het hoofd en lichaam, zodat er een tevreden gevoel kan ontstaan wat weer zeer positief werkt op het omgaan met verschillende omstandigheden in hun leven.

Mindfulness in de natuur- waarom

Leven is beweging, kinderen houden van beweging en hebben dit ook nodig. Ze vinden het heerlijk om creatief bezig te zijn en te ontdekken. Mind- walk biedt dit volop en de bewegingsvrijheid maakt het uitspreken van een probleem of hobbel eenvoudiger. Daarnaast maak ik ook hier gebruik van creatieve werkvormen uit de natuur om zo op doeltreffende en ongedwongen wijze tot inzichten of verwerking te komen. Zo kan bijvoorbeeld een thema uitgebeeld worden van materialen uit de natuur. Kan een boom symbool staan voor kracht, flexibiliteit en beweeglijkheid. Of kan een zingende vogel uitnodigen om zelf heerlijk te zingen. Zo zijn er tal van mogelijkheden om de natuur in te zetten.  We hebben hier op Terschelling vol op mooie natuur dus laten we deze gebruiken!

Voor wie

  • Je hebt last van faalangst
  • Wanneer je te maken hebt met rouwverwerking
  • Het is moeilijk voor je om je grenzen te stellen
  • Hoe leer ik voor mezelf op te komen?
  • Je hebt last van hoog gevoeligheid
  • Je voelt je soms buitengesloten en alleen staan
  • Het is lastig voor je om je te ontspannen
  • Je wilt weerbaarder worden
  • Hoe bouw ik meer zelfvertrouwen op?
gallery/e4d78be9bab82c267e832a2e2af0464d