gallery/naamlogo2

HBO kindertherapeut
Creatief therapeut
Gezinstherapeut

gallery/yucel 2
gallery/jij-bent-uniek2
gallery/images5

Wat is mijn werkwijze
 

Als je contact opneemt Kindertherapie Terschelling, dan word je uitgenodigd voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek ontvang je informatie over kindertherapie of gezinstherapie. Zo kun je een goede keuze maken of dit bij je past en of het klikt met mij als therapeut.
Wordt er besloten van start te gaan, dan wordt afgesproken hoe vaak je kind voor een sessie naar de praktijk komt. Meestal is dit eens per week.

Sessies Kindertherapie

Na dit eerste gesprek volgen 4 a 5 kindtherapeutische sessies. Hierin verken ik samen met je kind zijn of haar denk- en leefwereld. Ik doe onderzoek naar de oorzaak van de klacht(en). We kijken naar de wensen van je kind en jullie als ouders, naar de middelen die jouw kind ter beschikking heeft om de klacht aan te pakken.
Je kind kiest hierbij zelf met welke materialen we op onderzoek uitgaan. Het ene kind houdt namelijk van spel en een ander kind meer van praten. Een combinatie gebeurt ook vaak.
Door middel van spel, gesprek en andere creatieve middelen als tekenen, metaforen, knuffels etc. komen we er samen spelenderwijs achter wat je kind nodig heeft om zich weer fijn te voelen. Ik stel een behandelplan op welke als leidraad zal dienen voor de komende sessies.

Oudergesprek

In dit gesprek bespreken we welke veranderingen jullie bij je kind hebben opgemerkt en is er ruimte voor begeleiding in het omgaan met de veranderingen van jullie kind.

Gezinstherapie

Ik onderzoek samen met ouders en kinderen waarin jullie gezin is vastgelopen. Ik streef ernaar dat je na twee sessies een antwoord op deze vraag krijgt.
De meeste gezinnen merken na nogmaals twee sessies dat er een verandering in gang gezet is.

Therapie in de praktijk bij gezinstherapie

De sessies vinden plaats in de praktijk, de eerste drie sessies vinden wekelijks plaats.
Ik ben gewend om zeker de eerste sessies met alle gezinsleden tegelijk te werken om zo een goed beeld te krijgen van hoe jullie met elkaar omgaan. Het helpt om sneller zicht te krijgen op de mogelijkheden tot verandering.
Aan het einde van de therapie zult je weten wat de krachten en kwetsbaarheden van jullie  gezin zijn en waar jullie op moet letten als er in de toekomst weer zorgen of problemen mochten ontstaan. Het is mogelijk dat jullie enige tijd na het afsluiten van de hulp gebruik maakt van enkele “opfrissessies”

Dossier

Ik maak van elk kind, gezin dat bij mij in therapie is een dossier aan. Bij de laatste bijeenkomst kan je een verslag met conclusie en advies ontvangen. In overleg wordt afgesproken of het dossier daarna nog een jaar bewaard zal worden ofwel direct na de therapie vernietigd wordt.
U bent hierbij bepalend.
 


Na de gratis intake hanteer ik onderstaande tarieven;

De eerste sessie duurt 1 uur  en kost € 40,- (dit is inclusief opstellen van behandelplan)
De vervolg sessies duren 45 min en kosten € 35,00
Ouder kind gesprekken duren 45 minuten en kosten € 35,00

De kosten zijn inclusief :
Alle materialen, zoals verf, klei, kwasten, papier.
Het op stellen van een begeleidingsplan.
Administratie: schriftelijke overleggen met school en ander hulpverleners.
Bij houden van het dossier.
Regelmatige evaluatie mail over de voortgang.


Bij uitzondering bereken ik extra administratie kosten bij veelvuldig overleg met hulpverleners, klinieken, huisarts bezoeken, scholen en ouders.
Dit altijd vooraf in overleg.